Get Agressie in hulp en dienstverlening (Dutch Edition) PDF

By Mariet Ghaye,Rita Daneels

Agressief gedrag heeft influence op wie ermee geconfronteerd wordt. Niet alleen het fysieke slaan, vechten, schoppen, dingen stukmaken, maar ook verbaal en psychisch geweld zoals roepen, dreigen, provoceren, kleineren, pesten,

Meestal wordt in agressiebeheersing vooral gezocht naar een goede aanpak van agressief gedrag: `wat doe ik met agressie. Dit boek neemt de influence als invalshoek: `wat doet agressie met mij. wish effect is niet altijd even zichtbaar, maar is er wel. De rode draad is dat influence van agressie wezenlijk invloed heeft op de aanpak ervan.

Het boek is vooral bedoeld voor direct leidinggevenden van medewerkers die geregeld met agressie van cliënten worden geconfronteerd. Zorgvuldig aandacht geven aan het herstel van influence, schept een klimaat waarin medewerkers zelf in staat zijn om beter agressie te beheersen. Leidinggevenden krijgen niet enkel inzicht in het belang van effect, maar ook handvatten voor wat ze kunnen doen in nazorg en herstel. Ook beleidsmedewerkers in bredere zin vinden aanwijzingen om een ondersteuningsklimaat tot hoeksteen te maken van een gezamenlijk gedragen agressiebeleidsplan. In het boek vinden zij concrete hulpmiddelen die zij hiervoor als bouwstenen kunnen gebruiken.

De voorbeelden komen voornamelijk uit de sociale en de dienstensector. Toch zullen ook leidinggevenden uit heel wat andere sectoren er inspiratie in vinden om te werken aan een breed gedragen agressiebeleid in hun organisatie of bedrijf.

OVER DE AUTEURS

Mariet Ghaye is maatschappelijk werker, coach en meer dan 20 jaar medewerker bij Impuls voor vormingsprogrammas, opleiding en organisatiebegeleiding rond agressiebeheersing.
Rita Daneels is klinisch psycholoog, coach en meer dan tien jaar medewerker bij Impuls voor vormingsprogrammas rond agressiebeheersing. Voordien werkte zij gedurende meer dan 25 jaar als leidinggevende in de psychiatrie.

Show description

Read Online or Download Agressie in hulp en dienstverlening (Dutch Edition) PDF

Similar dutch ebooks books

Pemberley (Dutch Edition) - download pdf or read online

Het is 1803, zes jaar nadat Elizabeth en Darcy trouwden en hun leven op het monumentale Pemberley begon. Ze hebben twee flinke zonen en hun geliefde familieleden wonen vlakbij. De voorbereidingen voor het jaarlijkse herfstbal zijn in volle gang. Maar de avond voor het bal wordt verstoord door de komst van Elizabeths zus Lydia, die hysterisch gilt dat haar guy is vermoord.

Download e-book for kindle: Rivieren (Dutch Edition) by Martin Michael Driessen

Zoals rivieren door een landschap slingeren, zo meanderen rivieren door de levens van de hoofdpersonen van de drie beeldschone novellen die in dit boek verzameld zijn. De eerste gaat over een acteur die op een kanotocht in de Ardennen een catharsis zoekt voor zijn gefnuikte kunstenaarsleven en zijn niet te stuiten alcoholisme.

Download e-book for kindle: Yemma (Dutch Edition) by Mohammed Benzakour

Huis, gezin en Allah, dat zijn de domeinen van Mohammed Benzakours moeder. Ze is de echtgenote van een Marokkaanse eerstegeneratiegastarbeider. Ze is analfabeet en heeft nooit Nederlands geleerd. Na een herseninfarct belandt ze in een rolstoel, verlamd en zonder spraakvermogen. Ze wordt volledig zorgafhankelijk.

Additional resources for Agressie in hulp en dienstverlening (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

Agressie in hulp en dienstverlening (Dutch Edition) by Mariet Ghaye,Rita Daneels


by Steven
4.5

Rated 4.63 of 5 – based on 8 votes

Categories: Dutch Ebooks